8 szelet sertéscomb, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, bors, majoranna, só
A szalonnát vékonyan fölszeleteljük, két szeletet félreteszünk, a többivel kibéleljük a tepsit. A hússzeleteket vékonyra verjük, 4 szeletet a szalonnára fektetünk, meghintjük borssal, majoránnával, és befedjük a megtisztított, cikkekre vágott gomba felével. Erre egy sor karikára vágott hagymát teszünk, majd hússal, gombával, hagymával folytatjuk a rétegezést. Az egészet befedjük a két félretett szalonnaszelettel, és az edényt 5 percig nagy lángon melegítjük, hogy az alján levő szalonnából a zsír kisüljön. Ezután még 2 0 percig t a karéklángon pároljuk az ételt.
Csak akkor sózzuk meg a húst, ha a szalonna nem túl sós. Burgonyával körítjük.