Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Erdélyi rakottas

2022. július 02. - Házi praktikák

     8 szelet sertéscomb, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, bors, majoranna, só

A szalonnát vékonyan fölszeleteljük, két szeletet félreteszünk, a többivel kibéleljük a tepsit. A hússzeleteket vékonyra verjük, 4 szeletet a szalonnára fektetünk, meghintjük borssal, majoránnával, és befedjük a megtisztított, cikkekre vágott gomba felével. Erre egy sor karikára vágott hagymát teszünk, majd hússal, gombával, hagymával folytatjuk a rétegezést. Az egészet befedjük a két félretett szalonnaszelettel, és az edényt 5 percig nagy lángon melegítjük, hogy az alján levő szalonnából a zsír kisüljön. Ezután még 2 0 percig t a ­karéklángon pároljuk az ételt.
Csak akkor sózzuk meg a húst, ha a szalonna nem túl sós. Burgonyával körítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr6517873541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása