Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Erdélyi savanyú vetrece

2022. július 02. - Házi praktikák

     80 dkg birkahús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, 2 dl fehérbor, babérlevél, 2 dl tejföl, liszt, mustár, citrom leve, tarhonya.

Birkalapockából, kicsontozott nyakrészből készül. Először a húst vágjuk kockákra vagy csíkokra. A szalonnát vékonyabb csíkokra metéljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az olajat serpenyőben megfő másítjuk, a szalonnát rádobjuk, és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és mérsékelt tűzön üvegesre pároljuk. Beletesszük a feldarabolt húst, és nagy lángon, állandó keverés mellett fehéredésig pirítjuk. Megborsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majoránnát, megsózzuk, a bort aláöntjük, és puhára pároljuk. Babérlevelet beledobjuk, ha szíkséges még borsoz- zuk. Közben elpárolgó levét pótoljuk. Amikor a hús puha, zsírjára lesütjük, majd a tejfölt egy kevés borral és a liszttel simára keverjük, a hús levéből kiveszünk egy keveset, majd a vetrecéhez öntjük, átforraljuk. Megvárjuk, amíg a lé besűrűsödik. Végül a mustárnál, a citrom kifacsart levéve! kellemesen pikánsra ízesítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr1717873597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása