Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Eszterházy rostélyos

2022. július 02. - Házi praktikák

     5 db rostélyosszelet, 10 dkg olaj, 5 dkg vaj, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, fél citrom, liszt, só, bors, babérlevél, kapribogyó, mustár, petrezselyem.

A rostélyosokat kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben a forró olajban midnkét oldalát elősütjük, és egy lábasba félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben a zöldség egyharmadát karikára végva megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, felöntjük vízzel, felforraljuk, a rostélyosokra öntjük, és fedővel letakarva puhára pároljuk a fűszerekkel és a citromhéjával együtt.

Mialatt a rostélyos párolódik, a megmaradt zöldséget, hagymát vékony metéltre vágjuk és vajban kissé megpirítva, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, egy másik lábasba rakjuk és a mártást rászűrjük. Hozzáadjuk a zöldségmetéltet, a tejfölt, a kaprit, a mustárt, a fél citrom levét, ízesítjük és még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor vágott petrezselyemmel beszórjuk. Köretként burgonyafánkot adhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr2817873611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása