5 db rostélyosszelet, 10 dkg olaj, 5 dkg vaj, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, fél citrom, liszt, só, bors, babérlevél, kapribogyó, mustár, petrezselyem.
A rostélyosokat kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben a forró olajban midnkét oldalát elősütjük, és egy lábasba félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben a zöldség egyharmadát karikára végva megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, felöntjük vízzel, felforraljuk, a rostélyosokra öntjük, és fedővel letakarva puhára pároljuk a fűszerekkel és a citromhéjával együtt.
Mialatt a rostélyos párolódik, a megmaradt zöldséget, hagymát vékony metéltre vágjuk és vajban kissé megpirítva, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, egy másik lábasba rakjuk és a mártást rászűrjük. Hozzáadjuk a zöldségmetéltet, a tejfölt, a kaprit, a mustárt, a fél citrom levét, ízesítjük és még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor vágott petrezselyemmel beszórjuk. Köretként burgonyafánkot adhatunk.