Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Tárkonyos bárányragu

Tgy recept

2023. július 22. - Házi praktikák

60 dkg báránycomb, 2fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöld brokkoli,, 1 fej karfiol, 1 csomag petrezselyem, szárított tárkony, liszt, 40 dkg rizs, 4 dl tejszín, sáfrány, só, fokhagyma,  bors.

A bárányhúst kockákra vágjuk, és rátesszük a finomra aprított és olajon megpárolt vöröshagymára. Megsózzuk, ízesítjük zúzott fokhagymával, majd félpuhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a zöldségeket, és a félkarikákra vágott sárgarépát és a tárkonyt. Ezekkel kissé pároljuk, és fehér borssal ízesítjük, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk és belekeverjük a vágott petrezselymet.

A rizst a szokásos módon megfőzzük, de amikor a forró vizet ráöntjük, belekeverjük a sáfrányt is. A rizsből fészket formálunk, és a közepébe helyezzük a bárányragut.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr2618175655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása