4 db tojás, 30 dkg sonka, pár szem apró csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 1 db pardicsom, 1 db zöldpaprika, 2 db csemegeuborka, vaj, citromlé, mustár, bors, kerti zsázsa.
A tojásokat keményre főzzük Ha lehültek, meghámozzuk. A gombákat megtisztítjuk, felaprítjuk. Az összevágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk a gombát. sózzuk, borsozzuk. A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát felkockázuk. A tojásokat félbe vágjuk, sárgájukat kiemeljük, és összetörjük. Hozzákeverjük a hagymás gombát és az uborkát. Mustárral, ubborkalével, sóval, borsal ízesítjük. A krémet a tojásokba töltjük, majd a sokaszeletekkel, zsájalevekkel kibélelt tálba tesszük. Feldarabolt paradicsommal, gombaszeletekkel díszítjük.