3 db tojás, 2 db zöldpaprika, 1 db kígyóuborka,, 1 db saláta, 1 db karalábé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 2 dl joghurt, 2 dl tejföl, kapor, só, bors, petrezselyemzöld.
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk. A salátát csíkokra metéljük, a paprikát feldaraboljuk. A karalábét, z uborkát és a sárgarépát hasábokra vágjuk. a mártáshoz a joghurtot kkeverjük a tejföllel, majd a vöröshagymával, a fokhagymával, sóval,borssal, az apróra vágott cseresznyepaprikával és a finomra vágott kaporral ízesítjük. Az előkészített részeket tálra tesszük. A tojást negyedeljük, és a zöldségekre helyezzük. A mártást kis tálba tesszük, kaporral meghintjük, középre állítjuk. Petrzselyemmel díszítjük.