2 kg törpeharcsa, 2 db krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, pirospaprika, olaj, cseresznyepaprika, só, bors, zellerzöld, 2 dl vörösbor.
Először a harcsa fejéből, farkából, uszonyából zöldséggel, fűszerekkel, sóval alaplevet készítünk. A vöröshagymát finomra aprítjuk olajban aranysárgára pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával felengedjük vízzel, kevés borral. Beletesszük a kockára vágott krumplit, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot. Felforraljuk. Közben beleengedem az enyhén sózott haldarabokat. Tovább főzzük. Ha minden meppuhult, ízesítem és tálaljuk. Ha csípősen szeretjük, apróra felaprított cseresznyepaprikát is belefőzhetünk.