Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Sertésborda fűszeres tejföllel

Tgy recept

2023. augusztus 02. - Házi praktikák

4 db kicsontozott bordaszelet, 2 dl tejföl, 2 dl száraz bor, mustár, paradicsompüré, 1 db citrom,  só, bors, vaj, olaj. 1 fej vöröshagyma,  2 gerezd fokhagyma, ecet, babérlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, pirospaprika, majoránna.

A besózott, fűszerezett (pácolt), bevagdosott hússzeleteket az olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Majd hozzákeverjük a megpirított hagymát,  meghintjük pirospaprikával,  és a többi fűszert is beletesszük,  a húst pedig félpuhára pároljuk. Ekkor kerül bele a krumpli, a zöldpaprika, a paradicsom. Ezután felengedjük borral, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, lefedve puhára pároljuk az egészet. Elkészítjük a fűszeres tejfölt is, ráöntjük. Tálaláskor citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk a korábban kifőzött és leszűrt makarónival együtt. A tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.

 

sertesszuz_spegettivel15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr7818184483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása