4 db kicsontozott bordaszelet, 2 dl tejföl, 2 dl száraz bor, mustár, paradicsompüré, 1 db citrom, só, bors, vaj, olaj. 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ecet, babérlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, pirospaprika, majoránna.
A besózott, fűszerezett (pácolt), bevagdosott hússzeleteket az olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Majd hozzákeverjük a megpirított hagymát, meghintjük pirospaprikával, és a többi fűszert is beletesszük, a húst pedig félpuhára pároljuk. Ekkor kerül bele a krumpli, a zöldpaprika, a paradicsom. Ezután felengedjük borral, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, lefedve puhára pároljuk az egészet. Elkészítjük a fűszeres tejfölt is, ráöntjük. Tálaláskor citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk a korábban kifőzött és leszűrt makarónival együtt. A tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.