Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Sertésborda fűszeres tejföllel

Tgy recept

2023. augusztus 02. - Házi praktikák

4 db kicsontozott bordaszelet, 2 dl tejföl, 2 dl száraz bor, mustár, paradicsompüré, 1 db citrom,  só, bors, vaj, olaj. 1 fej vöröshagyma,  2 gerezd fokhagyma, ecet, babérlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, pirospaprika, majoránna.

A besózott, fűszerezett (pácolt), bevagdosott hússzeleteket az olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Majd hozzákeverjük a megpirított hagymát,  meghintjük pirospaprikával,  és a többi fűszert is beletesszük,  a húst pedig félpuhára pároljuk. Ekkor kerül bele a krumpli, a zöldpaprika, a paradicsom. Ezután felengedjük borral, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, lefedve puhára pároljuk az egészet. Elkészítjük a fűszeres tejfölt is, ráöntjük. Tálaláskor citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk a korábban kifőzött és leszűrt makarónival együtt. A tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.

 

sertesszuz_spegettivel15.jpg

Egyszerű sajtos virsli

Tgy recept

4 pár virsli, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg kemény sajt, vaj, só, bors., paradicsomszósz.

A virsliket hosszában bevágjuk (ne vágjuk át) és a vágatba egy-egy  hosszura vágott sajtot teszünk. A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk és körbe tekerjük vele a virsliket. Fogvájóval rögzítjük a szalonnát, hogy a sajt ki ne csússzon a virsliből. Majd  egymás mellé rakjuk a virsliket a tepsibe. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Betoljuk a sütőbe, addig melegítjük, amíg a sajt megolvad. Paradicsomszósszal tálaljuk.

Törpeharcsagulyás

Tgy recept

2 kg törpeharcsa,  2 db krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, pirospaprika, olaj, cseresznyepaprika, só, bors, zellerzöld, 2 dl vörösbor.

Először a harcsa fejéből, farkából, uszonyából zöldséggel, fűszerekkel, sóval alaplevet készítünk. A vöröshagymát finomra aprítjuk olajban aranysárgára pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával felengedjük vízzel, kevés borral. Beletesszük a kockára vágott krumplit, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot. Felforraljuk. Közben beleengedem az enyhén sózott haldarabokat. Tovább főzzük. Ha minden meppuhult, ízesítem és tálaljuk. Ha csípősen szeretjük, apróra felaprított cseresznyepaprikát is belefőzhetünk.

 

Pikáns fűszeres libamell

Tgy recept

50 dkg csontnélküli libamell, 2 dl fehér bor,  1 db citrom, 4 db alma, vaj, szegfűszeg, , fahéj, só, bors, reszelt vöröshagyma, mustár.

A libamellet este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a húst friss vízben puhára főzzük. (A főzőléből a megfőtt mellet csak tálaláskor vegyük ki). Közben az a megtisztított almát kis kockára vágjuk, majd felöntjük a borral és kevés vízzel. Szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral ízesítjük, lefedve puhára főzzük, áttörjük. Azután a vajban megpirítjuk a hagymát, fűszerezzük, és beletesszük az áttört almát, majd a mellet  a fűszeres mártással megkenjük.  Tálaláskor a húst forrón felszeleteljük. Burgonyapürével tálaljuk. 

Rablók pecsenyéje

Tgy recept

30 dkg szűzpecsenye, 30 dkg sertésmáj,  10 dkg füstölt  szalonna,  2 dl fehér bor, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db gomba, majoránna, csípős paprika, bors, só, olaj, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika.

A hússzeleteket sóval, borssal, fűszerekkel bedörzsöljük, és nagyobb darabokra felszeleteljük. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a feldarabolt hússzeleteket. Amikor a hús félig megsült, hozzáadjuk a szeletelt májat is, és   együtt sütjük. Ha a máj már majdnem kész, rátesszük a hagymát, a felszeletelt gombát,  addig sütjük, amíg a hagyma megüvegesedik. Közben ízesítjük csípős paprikával, rátesszük a karikákra vágott zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot, és megszórjuk majoránnával, végül megöntözzük borral. Rizzsel,, párolt zöldséggel tálaljuk.   

 

 

süti beállítások módosítása