4 kicsontozott karajszelet, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 db nyers paradicsom, 2 dl tejföl, liszt, olaj, só, pirospaprika.
Az étel nevét a már nem létező sertésről kapta. Eredetileg a híres bakonyi sertéshúsból…
50 dkg sertésvese, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, paradicsompüré, 2 dl bor, só, őrölt bors, metélőhagyma petrezselyem.
A veséket hosszában kettévágjuk, fehér részüket gondosan kiszedjük, majd vékony csíkokra aprítjuk, és a lisztben megforgatva, a vajon, erős lángon megsütjük. A levéből kiszedve…
25 dkg zöldborsó, 5 dl húsleves, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg krumpli, 1 szál sárgarépa, 1 db póréhagyma, 4 db virsli, zeller zöldje, só, bors, metélő hagyma.
Először a krumplit tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra. A füstölt szalonnát is kockázzuk fel. A zeller zöldjét, metélőhagymát,…
2 libacomb, 1 libamell, 5 dkg zsír, 2 db zsemle, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkini, 3 szelet bacon, 5 dkg vaj, só, bors, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem zöldje.
A libahúst jól megmossuk, a bőrös rész kivételével sózzuk, kevés köménnyel és majoránnával meghintjük. A cukkinit…
3 kg pecsenyekacsa, 2 fej vöröshagyma, 3 db zöldpaprika, só, 2 db paradicsom, 30 dkg rizs, 1db erős paprika, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, majoránna, 5 dl bor.
A megtisztított kacsát kívül-belül jól besózzuk, a belsejébe kevés majoránnát és őrölt borsot…