75 dkg birkahús,1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl vörösbor, 1 kg krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, sö, köménymag, pirospaprika, olaj.
A bográcsba kevés olajat teszünk, rádobjuk a kockára vágott húst és a szeletekre vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, egy kevés köménnyel…
60 dkg birkalapocka, 1 fej vöröhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, bors, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom.
Híres alföldi fogás. Az egész országban ismert. A Nagykunság szívében született, és bográcsban készült.A húsról leszedjük a faggyút, leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük,…
50 dkg bélszín, 15 dkg füstölt szalonna, só, bors, zsír, olaj, vörös bor, ecet, 1 fej vöröshagyma, borecet.
A bélszínt megtisztítjuk, 3 napig pácban tarjuk (olaj. borecet, hagyma, bors, vörös bor), majd egyenlő szeletekre vágjuk, és korong alakúra formázzuk. A szalonnából vékony szeleteket…
1,5 kg sertéstarja, 50 dkg lecsókolbász, só, bors, zsír, 2 fej vöröshagy ma, 2 gerezd fokhagy ma, saláta, krumpli, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 dl húsleves.
A felolvasztott zsírban megpároljuk a f e laprított vöröshagymát és a csíkokra vágott tarját. Hozzáadjuk a felszeletelt…
60 dkg bélszín, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyei őrölt bors, só, olaj.
Az érlelt bélszínből 12 darab 4-5 dkg-os érmecskét vágunl Mindegyiket a kés pengéjévé kissé ellapítjuk, majd megsóz zuk és borsozzuk. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú, ki sebb gombafejeket. Jól megmossuk, lészárítjuk és…