35 dkg csicseriborsó, 15 dkg fehér bab, 40 dkg paradicsom, 6 fej apró szemű hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, bors, 2 friss rozmaringig, só.
A csicseriborsót és a szárazbabot egy éjszakán át 2 liter hideg vízben áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a…
1 kg felsál, tej, só, 5 dkg füsztölt szalonna, 10 dkg nyers, füstölt hús, 5 dkg vaj, 1 db paradicsom, 1 evőkanál liszt, babérlevél, szárított rozmaring.
A hártyáitól megtisztított húst annyi sós tejjel öntjük le, amennyi ellepi, és egy napig állni hagyjuk a hűtőszekrényben.Másnap a nedvességet…
4 db tojás, porcukor, vanília, 20 dkg liszt, 2 dl tej, 4 db tojás, zsír, mazsola, 1 dl fehérbor, vaj, cukor.
A tojás sárgáját elkeverjük cukorral, vaníliával, fél citrom levével, reszelt citromhéjjal és kevés sóval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és tejjel, liszttel együtt belekeverjük…
Egész Európában elterjedt Hasznos gyomnövény, és értékes gyógynövény is. Kitűnő ételek készíthetők belőle.
Nagyon jó a csalánleves és főzelék, de csak a zsenge leveleit használjuk. A levest a sóskaleveshez, a főzeléket a parajhoz hasonlóan főzzik. A csalánt akár levesnek, akár főzeléknek…
50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 1 kg apró cukkini, szárított majoránna, 30 dkg sertéscomb, olaj, só, bors.
A zöldségeket, a zöldfűszereket és a húst megmossuk. A paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, azután meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A…