1 kg csontos bárányborda, 10 dkg füstölt sonka, 50 dkg koktél paradicsom, 1 fej hagynia, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, vaj, olaj, köménymag, pirospaprika, curry, friss rozmaring, babérlevél, só, bors.
A fokhagymát összenyomjuk, összekeverjük a durvára vágott köménnyel, borssal és sóval. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húst. A pirospaprikát és a curryt 2 kanál olajjal elkeverjük és ezzel is bekenjük, és 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe. A maradék olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát és a csíkokra metélt sonkát. Hozzáadunk 35 dkg paradicsomot. Sóval, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítjük. Felöntjük borral és fedő alatt 1 órát főzzük, majd a fűszereket eltávolítjuk.
Az előkészített húst tepsibe helyezzük, nagy lángon hirtelen, minden oldalról megpirítjuk. Mellé helyezzek a maradék paradicsomot. A tepsit betoljuk a 180 fokos sütőbe, halvány pirosra sütjik., majd a hőmérsékletet növelve kívánság szerint készre sütjük.