Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Bárányborda (boros mártásban)

2022. május 31. - Házi praktikák

      1 kg csontos bárányborda, 10 dkg füstölt sonka, 50 dkg koktél paradicsom, 1 fej hagynia, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, vaj, olaj, köménymag, pirospaprika, curry, friss rozmaring, babérlevél, só, bors.

A fokhagymát összenyomjuk, összekeverjük a durvára vágott köménnyel, borssal és sóval. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húst. A pirospaprikát és a curryt 2 kanál olajjal elkeverjük és ezzel is bekenjük, és 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe. A maradék olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát és a csíkokra metélt sonkát. Hozzáadunk 35 dkg paradicsomot. Sóval, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítjük. Felöntjük borral és fedő alatt 1 órát főzzük, majd a fűszereket eltávolítjuk.
Az előkészített húst tepsibe helyezzük, nagy lángon hirtelen, minden oldalról megpirítjuk. Mellé helyezzek a maradék paradicsomot. A tepsit betoljuk a 180 fokos sütőbe, halvány pirosra sütjik., majd a hőmérsékletet növelve kívánság szerint készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr1117844869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása