Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Erdélyi fatányéros xx

2022. június 30. - Házi praktikák

      

20 dkg sertéskaraj, 20 dkg borjúcomb, 16 dkg bélszín, 20 dkg füstölt szalonna, 30 dkg savanyú káposzta, pirospaprika, bors, só, zsír vagy olaj, liszt, sült krumpli.

Az igazi erdélyi fatányéros mindig háromféle húsból készül: sertésből, marhából, borjúból. Körítése pedig a savanyú káposzta, az ecetes paprika, és a dinnye

A karajból, a combból és a bélszínből 2-2 két szeletet levágjunk, kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát vagdaljuk be, és ropogósra sütjük, majd a meglévő zsírban pirosra pirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát. Szebben sül a hús, ha liszttel megszórjuk.

Előkészítjük a fatálat, közepére helyezzük a sült krumplit, és rátesszük a hússzeleteket. Betakarjuk a pirospaprikába mártott sült szalonnával. A tál peremére kerülnek a saláták, a savanyúságok. A tálalás legyen mindig látványos.

erdelyi_fatanyeros10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr9117871509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása