20 dkg lencse, 1 fej lilahagyma, 2 dl tejföl, olaj,, 1 db citrom,, 1 db csípős paprika, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, mustármag, só, bors, 1 db paradicsom.
Az átválogatott lencsét váltott vízben megmossuk, majd hideg vízbe rakjuk úgy, hogy ellepje.Másnap a vizet leöntjük, újat öntünk rá, és hozzátesszük a fűszereket..Sóval puhára főzzük. A lencsét a levében hagyjuk kihűlni. A végén a lilahagymát apróra vágjuk, kissé megsózzuk, majd a zöldpaprikát és a paradicsomot felkarikázzuk, és hozzátesszük a hagymához. A tejfölbe keverjük az olajat, a zúzott fokhagymát, a borsot és a citromlevet. A lencsét leszűrjük, majd tálba rakjuk.Mellé tesszük a felvágott zöldpaprikát, paradicsomot, jól átforgatjuk, és több órára hidegre tesszük. Utána tálaljuk. Tausz