1 fej vöröshagyma, 20 dkg zöldbab, 50 dkg krumpli, 2 db marinált hering, erős mustár, borecet, olaj, só, cukor, 2 db főtt tojás.
A megmosott krumplit sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk és hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a zöldbabot sós vízben rövid ideig főzzük, azután szitára tesszük, hideg vízzel leöblítjük, majd feldaraboljuk A heringet is lemossuk és azt is darabokra vágjuk.
Elkészítjük az öntetet. A mustárt, a borecetet és az olajat simára keverjük, vízzel felhígítjuk, a megfőtt krumplit karikákra vágva az öntetbe tesszük, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a herindarabokat, a hagymakarikákat. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor felszeletelt tojásokkal díszítjük. Tausz