4 db ecetes paprika, 25 dkg tarkabab, 1 fej vöröshagyma, olaj, só, pirospaprika, 3 dl fehérbor.
A babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajban enyhén megpároljuk, pirospaprikával meghintjük, ráöntjük a bort, összekeverjük a babbal, majd a kivájt paprikákat megtöltjük vele. A maradék babot összekeverjük az ecetes paprikák levével. Egy tepsit kikenünk olajjal, belerakunk egy réteg babot, ráhelyezzük a töltött paprikákat, majd ismét egy réteg babot. Megforrósított olajba pirospaprikát keverünk, és az ételre öntjük. Ezután a tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg szép aranybarna színe nem lett. Tálaljuk melegen.