50 dkg borjúlapocka, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 25 dkg gomba, liszt, margarin, kakukkfű, babérlevél, 5 dl húsleves, paradicsompüré, só, bors, vegyes zöldség.
A ragulevest húsból és zöldségfélékből készítjük. A zöldséget karikára vágjuk, a húst felkockázzuk. Közben egy kevés zsiradékban a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet gyengén lepirítjuk. Ezután hozzátesszük a feldarabolt húst, fűszerezzük, és meleg vízzel feleresztve lassú tűzön addig főzzük. amíg a hús meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a zöldséget, és az egészet megpároljuk. Azután a húst és a zöldséget kivesszük az edényből, a léhez hozzákeverjük a lisztet, és a kissé megbarnitjuk, majd felöntjük a levessel és fűszerezzük, felforraljuk. Tejszínnel tálaljuk.