1 kg harcsafilé, 5 dkg füstölt szalonna, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, csípős pirospaprika, 2 db húsos zöldpaprika, 1 db paradicsom, fűszerkeverék, só.
A megmosott halfilét 2 centis kockákra vágjuk, kissé sózzuk. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. A pörcöket kiszedjük, a zsírjához hozzáadunk egy kis olajat és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát és zöldpaprikát. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, majd az apróra vágott paradicsomot.
Az egészet megfuttatjuk és belerakjuk a halat, és átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A végén sózzuk, fűszerezzük.
Ezután lassú tűzön puhára pároljuk (nem keverjük, csak rázogatjuk a lábast). Végül hozzáadjuk a tejfölt és forraljuk. Ha szükséges utána sózzuk. Vajas galuskával, vagy túrós csuszával kínáljuk.