5 dl csontleves, 10 dkg krumpli, 5 db gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 liter tej, só, kapor.
Az észt konyhákban a leggyakrabban előforduló ételek halból, tejből és krumpliból készülnek. A húsok közül a sertéshús a legnépszerűbb. Főzéshez alig használnak fűszert. Az egyik kedvelt ételük a gombaleves…
50 dkg marhahús, 1 db tojás, 1 zeller, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 db karalábé, 3 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, bors, só,gyömbér.
Az erőleves majdnem úgy készül, mint a marhahúsleves, annyiban tér el, hogy a sovány marhahúst meg kell darálni, a…
2 db nagy, mellső sertéscsülök, 1 db sárgarépa, 1 db gyökér, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál zselatin, 2 db kemény tojás, ecetes torma és uborka.
A megtisztított csülköket annyi hideg vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi őket, belerakjuk a megtisztított és…