2 db nagy, mellső sertéscsülök, 1 db sárgarépa, 1 db gyökér, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál zselatin, 2 db kemény tojás, ecetes torma és uborka.
A megtisztított csülköket annyi hideg vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi őket, belerakjuk a megtisztított és összevágott leveszöldséget, a fokhagymát és a hagymát, megsózzuk, és nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg a hús a csontról le nem válik.
Ekkor kihűtjük, tetejéről a |zsírt leszedjük. A csülköket kivesszük a léből, kicsontozzuk, és nagyobb darabokra vágva tányérokba osztjuk szét. A hús mellé keménytojáscikkeket és uborkacsíkokat helyezünk. Ezután a kocsonyalében felolvasztjuk a zselatint, és vékony ruhán a tányérokba szűrjük.
A tetejét uborkakarikákkal és ecetestorma- halmokkal díszítjük.
2