50 dkg birkahús, 2 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagy ma, 1 szál sárgarépa, pirospaprika, 8 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 db krumpli, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 db csípős zöldpaprika, petrezselyem, 4 dl vörös bor.
A birkahúst megmossuk, inas részeket kivágjuk, leforrázzuk, és kockára vágjuk, majd forró zsíron megpörköljük. Vigyázzunk ne égjen oda. Megsózzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra szeletelt sárgarépát, megszórjuk pirospap rikával. Bort öntünk alá, és lassú tűzön félpuhára pároljuk. Közben kicsumázzuk a zöldpaprikákat és csíkokra felszeleteljük. Meghámozzuk a paradicsomokat, és vékony szeletekre vágjuk. Végül felkock- ázzuk a krumplit, majd az egészet a húshoz adjuk, jól összekeverjük, borral beállítjuk a sűrűséget. Ízesítjük borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, ízlés szerint csípős paprikát is belevághatunk. Tésztával kínáljuk.