Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Angol kacsamell

2022. július 31. - Házi praktikák

      2 db kacsamell, 1 db narancs, 1 db citrom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, vaj, 0,5 dl fehérbor, só, bors, liszt, mustár.

A húst megmossuk, szárazra törljük. kicsontozzuk,  lefejtjük a bőrt, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával,  és egy éjsza­kára betesszük a hűtőbe. Sütéskor egy kevés felforrósított olajon, erős tű­zön, hirtelen megkapatjuk a húst, majd forró sütőbe téve  mindkét oldalán 10-10 percig  angolosra sütjük, hogy a belseje rózsaszínű maradjon. Közben a  megmosott, megtörölgetett narancsot és citromot hajszálvékonyan meghá­mozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Apróra felkockázzuk a hagymát, a vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a narancs- és citromhéjat, megöntöz­zük a fehérborral és erős tűzön, fedő nélkül a felére forraljuk. Aláöntjük az átszűrt narancs- és cit­romlevet, sózzuk, borsozzuk, végül a  vajjal összedolgozott liszttel sűrítjük, melegen tartjuk. A végén az elkészült húst vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, be­vonjuk a mártással, narancsszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk. angoltausz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr5817894111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása