2 db kacsamell, 1 db narancs, 1 db citrom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, vaj, 0,5 dl fehérbor, só, bors, liszt, mustár.
A húst megmossuk, szárazra törljük. kicsontozzuk, lefejtjük a bőrt, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Sütéskor egy kevés felforrósított olajon, erős tűzön, hirtelen megkapatjuk a húst, majd forró sütőbe téve mindkét oldalán 10-10 percig angolosra sütjük, hogy a belseje rózsaszínű maradjon. Közben a megmosott, megtörölgetett narancsot és citromot hajszálvékonyan meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Apróra felkockázzuk a hagymát, a vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a narancs- és citromhéjat, megöntözzük a fehérborral és erős tűzön, fedő nélkül a felére forraljuk. Aláöntjük az átszűrt narancs- és citromlevet, sózzuk, borsozzuk, végül a vajjal összedolgozott liszttel sűrítjük, melegen tartjuk. A végén az elkészült húst vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, bevonjuk a mártással, narancsszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk.