80 dkg sertéslapocka, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg apró szemű burgonya, 1 l húsleves, 1 babérlevél, 1 db paradicsom, lzeller, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, olaj, 1 evőkanál tejföl, liszt, só
A húst jól megmossuk, sóval és fokhagymával jól bedörzsöljük. Ezután sütőtepsibe tesszük, leöntjük a zsiradékkal, és közepes lángon tíz percig sütjük. Közben a húslevest felmelegítjük. A burgonyát és a zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát hasábokra vágjuk, és a megpirított húshoz adjuk. Babérlevéllel ízesítjük, majd felöntjük a levessel és a vörösborral. Saját levével locsolgatva addig pároljuk, amíg a zöldség megpuhul. Ekkor a zöldséget óvatosan kiemeljük a tepsiből, és félretesszük, a húst készre sütjük. A pecsenyelvet a liszttel és egy evőkanál tejföllel összekeverjük, és ha kell sózzuk, borsozzuk. Amikor már félig kihült, a húst felszeleteljük, hozzáadjuk a krumplit, és a répát, majd a leszűrt pecsenyelével megöntözzük, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe. Forrón tálaljuk.