Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyi receptek

A nagyi kedvelt receptjei

A nagyi kedvelt receptjei

Baranyai sertéssült

2022. május 31. - Házi praktikák

     80 dkg sertéslapocka, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg apró szemű burgonya, 1 l húsleves, 1 babérlevél, 1 db paradicsom, lzeller, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, olaj, 1 evőkanál tejföl, liszt, só

A húst jól megmossuk, sóval és  fokhagymával jól bedörzsöljük. Ezután sütőtepsibe tesszük, leöntjük a zsiradékkal, és közepes lángon tíz percig sütjük. Közben a húslevest felmelegítjük. A burgonyát és a zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát hasábokra vágjuk, és a megpirított húshoz adjuk. Babérlevéllel ízesítjük, majd felöntjük a levessel és a vörösborral. Saját levével locsolgatva addig pároljuk, amíg a zöldség megpuhul. Ekkor a zöldséget óvatosan kiemeljük a tepsiből, és félretesszük, a húst készre sütjük. A pecsenyelvet a liszttel és egy evőkanál tejföllel összekeverjük, és ha kell sózzuk, borsozzuk. Amikor már félig kihült, a húst felszeleteljük, hozzáadjuk a krumplit, és a répát, majd a leszűrt pecsenyelével megöntözzük, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyireceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr9017844797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása